Technical Animations

Animaties van Technimation zijn inzetbaar voor veel doelen en alleszins betaalbaar. Wanneer uw product in een 3D CAD systeem is ontworpen, beschikt u al over een 3D model. In dat geval bespaart u aanzienlijk op de kosten, omdat Technimation dan het model niet meer hoeft te ontwerpen.

Presentatie

Tijdens verkoopprocessen van complexe producten of diensten is het soms lastig uit te leggen wat uw product doet of hoe het werkt. Met een animatie wordt dat een stuk eenvoudiger. Niet alleen begrijpen uw klanten uw aanbod sneller, ze snappen zo ook het onderliggende proces. Dat geeft vertrouwen in uw deskundigheid. Dan is het makkelijker om uw klanten te overtuigen van de werkzaamheid en kwaliteit van uw product. Op beurzen, in tv-reclame of op het internet is een animatie een echte aandachtstrekker. Daarmee is de nieuwsgierigheid gewekt.

Handleiding / Training

Wanneer u een handleiding elektronisch aanbiedt, kunt u daarin gemakkelijk animaties opnemen. Dat is duidelijker en inzichtelijker dan teksten met tekeningen of foto’s. Hierdoor is de gebruiker sneller up ‘n’ running en maakt die minder fouten. Dat voorkomt een onnodig beslag op uw helpdesk of serviceorganisatie. Met het maken van een duidelijke, ondubbelzinnige schriftelijke handleiding zijn veel tijd en hoge drukkosten gemoeid. Een instructie met animaties op internet is toegankelijker en eenvoudiger en goedkoper te updaten. Dat levert u veel goodwill op van (potentiële) klanten en consumentenorganisaties.

Productontwikkeling

Door animaties te gebruiken tijdens het ontwerpproces verkrijgt u in een vroeg stadium inzicht in de werking van het product en mogelijke knelpunten. Zo wordt bijvoorbeeld snel duidelijk of het eindproduct wel in elkaar gezet kan worden en hoe makkelijk of lastig het is te onderhouden. Zo nodig kunt u al wijzigingen doorvoeren, voordat het eerste prototype is gemaakt. Daardoor zijn minder prototypes nodig. Dat bespaart u tijd en geld.