Over Mark Fritschij

Als oprichter van Technimation wil ik me voorstellen. Mijn naam is Mark Fritschij en ik heb 20 jaar ervaring in de industriële markt. Techniek en wetenschap zijn mijn passie. In de technische-industriële markt voel ik me thuis.

Na mijn opleiding HTS Technische Computerkunde begon ik als software engineer in de industriële automatisering. Daarna kwam ik in aanraking met 3D CAD/CAM, gevolgd door 3D animaties. 2D animaties kwamen daar later nog bij.

Gebruikersvriendelijkheid heeft bij mij altijd voorop gestaan. Want als mensen niet begrijpen hoe ze iets moeten gebruiken, dan ontstaat er ergernis en weerstand om het te gaan gebruiken. Dat uitgangspunt gold ook voor het trainingsmateriaal en de (delen van) handleidingen die ik schreef voor mijn gemaakte software. De materie uitleggen ging me goed af. Flink wat meer inspanning kostte het om instructies begrijpelijk en eenduidig te verwoorden. Toen ik in aanraking kwam met 3D CAD en –animaties, was de toegevoegde waarde ervan me snel duidelijk. Net als ieder ander raak ik gefrustreerd als iets niet duidelijk is. In animaties zie ik een geweldige oplossing. Ik ben visueel ingesteld, dus met dit werk voel ik me in mijn element.

Binnen Technimation zet ik mijn technische, visuele en creatieve kwaliteiten in om duidelijkheid te scheppen. Ik laat mensen zien wat moeilijk in woorden is te vatten. Ik wil dat mijn animaties toegankelijk zijn voor een breed publiek. Mijn focus richt zich dan ook niet op dure ultra creativiteit, maar op functionaliteit, helderheid en duidelijkheid.

Contact