Portfolio

Bekijk het portfolio

Stroomgenerator

HyReF Power BV in Almere heeft een veelbelovend product in handen met zijn HP3D. Dit systeem zet diesel om in elektriciteit. Het systeem maakt hiervoor o.a. gebruik van een brandstofcel. De HP3D is compact, schoon, efficiënt en geruisloos.

De heftruck

In samenwerking met  AlmereMediaProdukties in Almere (geluid en montage) is deze animatie gemaakt voor Forever Living Products. Forever Living opende een nieuw magazijn en heeft dit heugelijk feit tijdens een grote happening gevierd. De animatie heeft deze happening ingeleid.

Onderwatervleugel

Traditioneel worden platvissen op de Noordzee gevangen d.m.v. een boomkor met sleepnet en wekkettingen. De platvissen verstoppen zich in het zand, de wekkettingen ‘wekken’ de vissen uit het zand omhoog, waarna ze worden gevangen in het sleepnet dat over de bodem wordt gesleept. Op deze manier kost het veel energie om het sleeptuig over de zeebodem te trekken. Toen Harm Klein Woolthuis van HFK Enginnering te Baarn in contact kwam met een aantal vissers, bedacht hij dat het beter kon. Hij ontwikkelde de Sumwing. Een onderwatervleugel die het sleepnet vlak boven de zeebodem laat zweven. Door de Sumwing te combineren met pulsdraden die de vissen uit het zand wekken door elektrische pulsjes, werden de zware wekkettingen ook nog overbodig. Deze nieuwe manier van vissen bleek een energie te besparen tot wel 50%! Daarbij wordt de zeebodem door de Sumwing slechts minimaal beroerd. Door de pulsdraden worden alleen de grotere volwassen vissen gewekt. Door hun kleine formaat ondervinden jonge visjes te weinig effect van de pulsdraden, waardoor zij in de zeebodem achterblijven.

Meestuurbare achterassen

Een ander systeem van V.S.E. Vehicle Systems Engineering B.V. te Veenendaal is het ETS systeem. Dit systeem betreft elektronisch geregelde, meesturende achterassen voor vrachtwagens en trailers. Wanneer de achterassen meesturen wordt het manoeuvreren, vooral in krappe stadscentra, aanzienlijk vereenvoudigd. Het ETS systeem is elektronisch gestuurd en is daardoor lekker licht, eenvoudig te installeren en vergt weinig ruimte op het chassis.

Trailer poster

In opdracht van het ontwerpburo CE Masters is deze foto-realistische poster gemaakt van een 3D CAD model. Het bedrijf Kraker Trailers gaf CE Masters de opdracht de getoonde trailer te ontwerpen. Uit dank voor de opdracht en de goede samenwerking heeft CE Masters deze poster aan Kraker Trailers kado gegeven.

Car Engine

Deze animatie, gebruikt als studiemodel, toont het verbrandingsproces in een viercilindermotor.

Car engine

Autem consectetur ab quasi voluptatibus nostrum molestias commodi repudiandae nemo repellat eveniet perferendis itaque quod maiores quasi et.

Actief hydraulisch veersysteem

Deze animatie is gemaakt voor het DTS systeem van V.S.E. Vehicle Systems Engineering B.V. te Veenendaal. Het DTS systeem is een actief hydraulisch veersysteem voor o.a. autobussen, vrachtwagens, trucks en trailers. Het elektronisch gestuurde systeem herkent hobbels en kuilen in de weg en laat de wielen met het wegoppervlak mee bewegen. Zo wordt het voertuig stabieler, veiliger en comfortabeler.